Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Zirve Açılış Konuşması ve Tarımsal Kalkınma Üzerine Önemli Vurgular

    Zirve açılış konuşmasında tarımsal kalkınma üzerine önemli vurgularla, sürdürülebilir gelecek için stratejiler keşfedin.

    Zirve açılış konuşmasında tarımsal kalkınma üzerine önemli vurgularla, sürdürülebilir gelecek

    Zirve Açılış Konuşması

    Zirvenin açılış konuşmasını gerçekleştiren TİDER Yönetim Kurulu Başkanı Hande Tibuk, Temel İhtiyaç Derneği’nin ülke genelinde yürüttüğü çalışmalara vurgu yaptı. Tibuk, “15 yıldır hedefimizden sapmadan israf ve yoksullukla mücadele etmek amacıyla sürdürülebilir projeler geliştirmeye devam ediyoruz. TİDER, gıda bankacılığını tüm Türkiye’ye yayarak, 39 ilde 83 farklı noktada hizmet sunmaktadır. Destek market ve istihdam modeli olan Destek İK üzerinden geliştirdiğimiz yapı, hem sosyal adaleti destekliyor hem de ekonomik kalkınmayı besliyor. TİDER Gıda Bankacılığı Ağı’na üye gıda bankaları aracılığıyla 1 milyondan fazla ihtiyaç sahibine ulaşarak, yalnızca gıda yardımı sağlamakla kalmıyoruz; aynı zamanda istihdam projeleri ve diğer birçok girişimle ihtiyaç sahiplerine kapsayıcı destekler sunmaktayız.” dedi.

    Finansal Destek, Tarımda Başarının Anahtarı

    Denizbank KOBİ Bankacılığı, Tarım Bankacılığı ve Kamu Finansman Grubu Genel Müdür Yardımcısı Engin Eskiduman, tarımsal kalkınmanın önemi üzerine önemli noktalar paylaştı. Eskiduman, “Çiftçiye doğru finansmanı sağlarsanız ve doğru insanlarla tanıştırırsanız, çiftçi son derece başarılı sonuçlar elde edebilir. Üretici bilgi ve kaynakla buluştuğunda verimlilik ciddi şekilde artar. Tarımsal kalkınmada bankacılığın rolü stratejik bir konumdadır. Çiftçiyi yalnızca bir birey olarak değil, bir ekosistem parçası olarak değerlendirmeliyiz. Üreticinin sadece finansmanla değil; aynı zamanda bilgi, teknoloji ve pazarlama desteğine erişiminin sağlanması büyük önem taşımaktadır. Bu yaklaşımın hem kırsal kalkınmayı hem de gıda arz güvenliğini destekleyeceğine inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

    Gıda İsrafı ve Emisyonların Görünmeyen Yüzü

    Zirvede söz alan İklim Araştırmaları Derneği Gıda Sistemi Danışmanı Didem Mahsunlar, gıda israfının iklim değişikliği üzerindeki etkilerine dikkat çekti. Mahsunlar, “Gıda israfı, küresel emisyonların yaklaşık yüzde 10’una etki ediyor. Ancak, 10 ülkeden 9’u Ulusal Katkı Beyanlarında (NDC) gıda kaybı ve israfına odaklanmıyor.” diyerek, iklim değişikliğiyle mücadelede gıda israfının yeterince göz önüne alınmadığını vurguladı.