Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Yeni İbadethane ve Tarımsal Faaliyet Düzenlemeleri

    Yeni İbadethane ve Tarımsal Faaliyet Düzenlemeleri, dini yaşam ve tarımsal üretkenliği artırmayı hedefleyen yenilikçi politikaları ele alıyor. Bu düzenlemelerin toplum üzerindeki etkilerini keşfedin.

    Yeni İbadethane ve Tarımsal Faaliyet Düzenlemeleri, dini yaşam ve tarımsal

    İbadethaneler ve Tarımsal Faaliyetler Üzerine Düzenlemeler

    Cami, cemevi ve diğer ibadethaneler, dernekler ile AFAD geçici barınma merkezleri, şehit aileleri ve muharip/malul gaziler, yapılan yeni düzenlemelerin kapsamı dışında tutulmuştur. Bu karar, toplumsal huzuru ve dini özgürlükleri koruma amacını gütmektedir.

    Tarımsal faaliyetler grubunda ise belirlenen son kaynak limiti değişikliğe uğramamıştır. Bu durum, tarımsal faaliyetlerde bulunan herhangi bir tüketicinin bu düzenlemeden etkilenmeyeceği anlamına gelmektedir. Tarımsal üretim süreçlerinin sürdürülebilirliği açısından bu karar oldukça önemlidir.

    Abonelerin Yüzde 3’ü Düzenlemeden Etkilenecek

    Mesken abonelerinin sayısının yaklaşık 40 milyon civarında olduğu tahmin edilmektedir. Ancak, yüksek tüketim yapan yaklaşık 1.2 milyon mesken abonesinin bulunduğu göz önünde bulundurulduğunda, bu düzenlemeden etkilenecek olan mesken abonelerinin oranı yalnızca %3 civarındadır. Dolayısıyla, büyük bir çoğunluk bu düzenlemeden etkilenmeyecek.

    Sanayi tüketicileri ile Kamu ve Özel Hizmetler Sektörü, ayrıca Diğer (Kamu/Özel/Diğer) abone grupları için belirlenen limit, yıllık 15.000 kWh olarak tespit edilmiştir. Bu limit üzerinden yapılan değerlendirmelere göre:

    • Sanayi abone grubunda yaklaşık 20.000 yeni tüketicinin limitin üzerinde kalacağı öngörülmektedir.
    • Kamu/Özel/Diğer grubunda ise yaklaşık 565.000 yeni tüketicinin bu limitin üzerinde kalacağı tahmin edilmektedir.

    Bu düzenlemeler, enerji tüketiminde adaletin sağlanması ve kaynakların daha verimli kullanılması amacıyla önemli bir adım olarak değerlendirilmektedir.