Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Yemen’deki Sel Felaketi ve Yerinden Edilen Aileler

    Yemen’de meydana gelen sel felaketi, birçok ailenin yerinden edilmesine neden oldu. Bu yazıda, felaketten etkilenenlerin yaşadığı zorluklar ve insani yardımların önemi üzerinde duruluyor.

    Yemen'de meydana gelen sel felaketi, birçok ailenin yerinden edilmesine neden

    Yemen’deki Sel Felaketi ve Etkileri

    Yemen hükümetine bağlı Sığınmacı Kampları İdaresi Yürütme Birimi, sel felaketinin ardından yerinden edilen ailelerin durumuna dair kapsamlı bir rapor yayımladı. Ağustos ayının başından itibaren meydana gelen sel olayları sonucunda, 12 binden fazla ailenin Marib vilayetine göç ettiği bildirildi. Bu ailelerin, oldukça zor ve çetin şartlar altında yaşam mücadelesi verdikleri vurgulandı.

    Rapora göre, 3 bin 673 ailenin selden ciddi zarar gördüğü, 8 bin 689 ailenin ise kısmi şekilde etkilendiği belirtildi. Sel felaketi nedeniyle 7 okul tamamen tahrip olurken, 15 okulun da kısmen hasar gördüğü kaydedildi. Ayrıca, 15 sağlık merkezinin de zarar gördüğü bilgisi paylaşıldı.

    Sel Felaketi Sonucu Can Kayıpları

    Raporda, sel nedeniyle 4’ü kadın, 1’i çocuk olmak üzere toplam 8 kişinin yaşamını yitirdiği ve 34 kişinin yaralandığı hatırlatıldı. Marib’teki resmi makamlar, geçtiğimiz hafta yaptıkları açıklamada, sel felaketi sebebiyle vilayete gelen aile sayısının 7 bin olduğunu duyurmuştu.

    Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), mart ayının başından 9 Ağustos’a kadar Yemen’de meydana gelen seller nedeniyle 57 kişinin hayatını kaybettiğini, 15 kişinin yaralandığını ve 34 binden fazla ailenin bu felaketten etkilendiğini açıkladı.

    Yemen’de 10 yıldır süregelen çatışmalar, 4 milyon‘dan fazla insanın yerinden edilmesine yol açmış durumda. Bu göçmenlerin 2 milyonu aşkın kısmı Marib’de yaşamaktadır. Marib’de gelir seviyesi oldukça düşük olan iç göçmenler, her geçen gün zorlaşan yaşam koşulları altında büyük bir insani dramla karşı karşıya kalmaktadırlar.