Yaşam Süreleri Üzerine Yeni Araştırma
9news’un haberine göre, araştırmacılar, 1990-2019 yılları arasında Avustralya, Yeni Zelanda, Kanada, Birleşik Krallık ve ABD gibi İngilizce konuşulan ülkelerin yanı sıra Avusturya, Belçika, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, Hollanda, Norveç, Portekiz, İspanya, İsveç ve İsviçre gibi toplamda 20 gelişmiş ülkenin ortalama yaşam sürelerini detaylı bir şekilde inceledi.
Araştırmanın bulgularına göre, Avustralya vatandaşları, İngilizce konuşan ülkeler arasında en yüksek yaşam süresine sahip olanlar olarak kaydedildi. Bu durum, Avustralya’nın ABD’ye kıyasla 4 ila 5 yıl, Kanada, Yeni Zelanda, İrlanda ve Birleşik Krallık’a göre ise 1 ila 2,5 yıl daha uzun bir yaşam beklentisi sunduğunu göstermektedir.
Kanada ise bu istatistikler arasında en fazla yaşam süresine sahip ikinci ülke olarak öne çıkmaktadır.
EN KISA YAŞAM SÜRESİ ABD’DE
Öte yandan, araştırmada kadınların ortalama yaşam süresinin 81,5 yıl, erkeklerin ise 76,5 yıl olarak belirlendiği ABD, İngilizce konuşan ülkeler arasında en düşük yaşam süresine sahip ülke konumundadır. Bu durum, sağlık sistemindeki sorunlar ve yaşam tarzıyla ilgili faktörler gibi etkenlerden kaynaklanabilir.
Bunun yanı sıra, araştırmacılar, Avustralya’da uyuşturucu ve alkol kullanımı ile kanserler, kardiyovasküler hastalıklar ve solunum yolu hastalıklarından kaynaklanan ölüm oranlarının daha düşük olduğunu vurgulamaktadır. Bu durum, Avustralya’nın genel sağlık politikalarının ve yaşam biçiminin olumlu etkilerini göstermektedir.
Ayrıca, İngilizce konuşan ülkelerdeki kadınların, 20 yüksek gelirli ülke arasında ortalama ömür sıralamasında hiçbir zaman en üst sıralarda yer almadığı belirlenirken, erkeklerin – ABD hariç – son on yılda genellikle ilk 10 içerisinde yer aldığı gözlemlenmiştir.