Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    TBMM Genel Kurulu’nda Devlet Memurları ve Kamu Personeli İçin Yeni Düzenlemeler

    TBMM Genel Kurulu’nda devlet memurları ve kamu personeli için yapılan yeni düzenlemeleri keşfedin. Bu değişiklikler, çalışma koşullarını nasıl etkileyecek? Detaylar ve tüm gelişmeler için yazımızı okuyun.

    TBMM Genel Kurulu'nda devlet memurları ve kamu personeli için yapılan

    TBMM Genel Kurulu’nda Yeni Düzenlemeler Kabul Edildi

    Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda, Devlet Memurları Kanunu ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi görüşülerek kabul edildi ve yasalaştı. Bu yeni düzenleme ile 8 yıl boyunca herhangi bir disiplin cezası almayan memurlara ilave bir kademe hakkı tanınacak. Bu haktan, Devlet Memurları Kanunu ve ilgili kanunlar çerçevesinde sözleşmeli statüden memur kadrolarına geçenler de yararlanabilecek.

    Ayrıca, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin ilgili maddeleri kapsamında yönetici görevlerinden alınan ya da bu görevleri sona eren kişiler, uygun kadrolara atandıktan sonra kendi istekleriyle memurluktan ayrılanlardan, tekrar memurluğa dönmek isteyenlerin güvenlik soruşturması yapılması şartıyla, 2 defadan fazla olmamak kaydıyla diğer şartlar aranmaksızın, ayrıldıkları kadrolara atanması sağlanacak.

    Türkiye’nin üyesi olduğu uluslararası kuruluşlarda görev yapanlar ile kamu sermayeli kurum veya kuruluşların yurt dışı birimlerinde çalışan memurların eşlerine, 3 yılı aşmamak kaydıyla, bu görev süresince aylıksız izin verilebilecektir.

    Uzman yardımcıları, en az 3 yıl çalıştıktan sonra, istihdam edildikleri birimlerce belirlenen konularda hazırlayacakları uzmanlık tezini, oluşturulacak tez jürisi tarafından kabul edilmeleri durumunda yeterlik sınavına girme hakkına sahip olacaklar. Daha önceki kanun hükümleri kapsamında yeterlik sınavına girmeye hak kazanmış olan ve ilk yeterlik sınavı henüz yapılmamış olanlar için, bu sınavın yapılması için öngörülen 6 aylık süre, yeni düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren başlayacaktır.

    Hazine ve Maliye Bakanlığı, mücbir sebep hali ilan etme yetkisine sahip olacak. Ayrıca, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı’na dair yeni düzenlemeler de yapılmaktadır.

    • Hakim ve savcı sınıfında olanların terfileri, başka bir işleme gerek kalmaksızın zamanında gerçekleştirilecektir.
    • Kadrolu personelden hizmetine ihtiyaç kalmayanlar, diğer kamu kurum ve kuruluşlarının uygun kadrolarına atanacaklardır.
    • Süreli olarak görevlendirilen personelden hizmetine gerek kalmayanlar, süresinin bitiminden önce kurumlarına geri gönderilebilecek veya görevlerine son verilebilecektir.

    Hakimler, savcılar, kaymakamlar ve yasama uzmanları, belirli bir yetiştirme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulacaklardır. Bu süreçte, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı’nda kadroya bağlı süreli personel statüsünde raportör olarak görev yapanlar, en az 3 yıl görev yapmaları halinde, uygun görüşmeleri doğrultusunda Cumhurbaşkanlığı Raportör kadrolarına atanabilecekler.

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) gelirleri belirlenmiştir. Buna göre, TÜİK’in gelir kaynakları arasında; Hazine yardımları, taşınır ve taşınmaz mal satışları, kiralama işlemleri, kurum tarafsızlığını etkilemeyecek her türlü bağış, yardım, vasiyet ve diğer gelirler ile proje ve araştırma gelirleri yer almaktadır.

    Ayrıca, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü’nün görevlerinin yerine getirilmesi amacıyla 150 milyon TL döner sermaye tahsis edilmiştir.

    Özel Tüketim Vergisi Kanunu’nda yapılan yeni değişiklikle, engelli bireylerin araçlarını on yılda bir değiştirmelerine izin verilecektir. Araçların yerli üretiminin en az %20 oranında olması gerekecektir. Ayrıca, Genel Sağlık Sigortası kapsamında 1 Ocak 2015 öncesi borçlar iptal edilecektir.