Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Take Off İstanbul Etkinliği ve ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol’un Sunumu

    İstanbul’da gerçekleştirilecek Take Off etkinliği, ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol’un ilham verici sunumuyla teknoloji ve inovasyon dünyasına dair önemli bilgiler sunacak. Girişimciler için fırsatlarla dolu bu etkinliği kaçırmayın!

    İstanbul'da gerçekleştirilecek Take Off etkinliği, ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol'un

    Take Off İstanbul Etkinliği Devam Ediyor

    Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın öncülüğünde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi’nin yürütücülüğünde düzenlenen “Take Off İstanbul” etkinliği, ikinci ve son gününde İstanbul Fuar Merkezi’nde devam ediyor. Etkinlik, Anadolu Ajansı’nın global iletişim ortaklığı ile gerçekleştiriliyor.

    ASELSAN Genel Müdürü Akyol’un Sunumu

    Etkinlik kapsamında ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, “Savunma Ekosisteminin Gücüyle Ezber Bozan Teknolojiler” başlıklı bir oturumda katılımcılara hitap etti. Akyol, Take Off’un ulusal teknoloji hamlesindeki önemine vurgu yaparak, teknoloji ile ilk kez TEKNOFEST aracılığıyla tanışan ve inovasyona tutku duyan gençlerin bu etkinlik sayesinde girişimcilikle buluştuğunu ifade etti.

    Akyol, ASELSAN’ın Türkiye’nin en büyük savunma şirketlerinden biri olduğunu belirterek, bu tür köklü kuruluşların başarılarını sürdürebilmesi için teknolojik inovasyonun gerekliliğine değindi. Ayrıca, küçük ve orta ölçekli işletmeler, girişimciler, startuplar ve üniversitelerin savunma ekosisteminin gelişimi açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

    Akyol, “Teknoloji ve inovasyon büyük oranda startuplar tarafından yönlendiriliyor. Örneğin, bu yıl dünya genelinde toplam AR-GE bütçesinin yüzde 44’ü startup şirketlerine tahsis edildi.” diyerek, startupların rolünü vurguladı.

    Geçmişten Günümüze Teknoloji Aktarımı

    Akyol, savunma alanındaki teknolojilerin sivil sektöre aktarımının geçmişte sıkça konuşulduğunu hatırlatarak, internet, GPS ve mikrodalga gibi teknolojilerin aslında savunma amaçlı geliştirildiğini, sonrasında sivil alanda kullanımına başlandığını aktardı. ASELSAN olarak, startupları, sivil inisiyatifleri ve üniversiteleri hem Türkiye hem de savunma sektörü için önemli ilerlemelerin liderleri olarak gördüklerini belirtti.

    Çelik Kubbe Projesi ve 30 Yıllık Yatırım

    Akyol, ASELSAN’ın tarihi ve güncel durumu hakkında bilgi verirken, bugüne kadar gerçekleştirdikleri projeleri de anlattı. ASELSAN’ın uluslararası bir savunma şirketi olduğunun altını çizen Akyol, 20’den fazla ülkede faaliyet gösterdiklerini ve 90 ülkeye ihracat yaptıklarını belirtti. Özel bir proje olarak Çelik Kubbe için 30 yıldır yatırım yaptıklarını ifade etti.

    Akyol, Çelik Kubbe’yi geliştirmek için farklı teknolojilere yatırım yapıldığını vurgulayarak, “Radar teknolojisi ile başladık, transistörlerden çiplere, anten ünitelerinden amplifikatörlere kadar birçok aşamadan geçtik.” dedi. Ayrıca, Bilkent Üniversitesi ile transistörler için bir ortak girişim başlattıklarını, İstanbul’da çip tasarımına yönelik bir bağlı şirket kurduklarını ve diğer sistemlerde de farklı startuplar ve şirketlerle iş birliği yaptıklarını kaydetti.

    Tedarikçilerle İş Birliği ve Destek

    Akyol, ASELSAN’ın bu sistemleri geliştirirken tedarikçilere sağladıkları desteklere de değindi. Bu yıl iç pazardaki 3 binden fazla tedarikçi ile işbirliği yaptıklarını ve onların işlerini desteklediklerini vurguladı. Tedarikçilerin kalitesini ve sistemlerini geliştirdiklerini söyleyen Akyol, ASELSAN’dan 50’den fazla spin-out şirketin kurulduğunu ve bu şirketlere 400 milyon dolardan fazla sipariş verdiklerini belirtti.

    Akyol, “ASELSAN’da farklı teknolojiler var. Bu teknolojilerin spin-off’larını yapmaya karar verdik. Bugüne kadar 10 spin-off şirketi kurduk ve bir milyar dolardan fazla sipariş hacmine ulaştık.” şeklinde konuştu. ASELSAN’ın AR-GE’ye gelirinin yüzde 7’sinden fazlasını ayırdığını belirterek, Türkiye’deki ekosistemin desteklenmesinin önemine dikkat çekti.

    Geleceğe Dönük Hedefler

    Akyol, ASELSAN’ın dışındaki startuplara da destek verme kararı aldıklarını belirterek, bugüne kadar 300’den fazla başvuru aldıklarını ve bunlardan 8’ine kabul verildiğini ifade etti. “Bu şirketlere girişim sermayesi finansmanı ve laboratuvar desteği sağladık. Bunlar, ekosistemimiz için önemli örnekler.” dedi.

    Akyol, ASELABS adında yeni bir inisiyatif başlattıklarını ve üniversitelerde laboratuvarlar kurarak mühendislerin akademisyenlerle iş birliği yapmasını sağladıklarını söyledi. “Bu şekilde, geleceğimizi inşa ediyoruz.” dedi.

    ASELSAN Next: Yeni Dönüşüm Programı

    Akyol, ASELSAN’ın yeni dönüşüm programı olan ASELSAN Next’i tanıtarak, programın 5 temel sac ayağı bulunduğunu açıkladı: Yetenek, hız, teknoloji üretimi, seri üretim ve işletme. Bu programın, şirketin yeni gelişmelere uyum sağlaması açısından kritik bir öneme sahip olduğunu belirtti.

    Akyol, “2030’a kadar dünyadaki en büyük 30 savunma şirketinden biri olmayı hedefliyoruz.” diyerek, ASELSAN’ın bu hedef doğrultusunda çalışmalara devam edeceğini ifade etti. “Girişimcilik Merkezimiz üzerinden ekosistemimizi büyütmeye ve yeni gelişmelere tanıklık etmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.