Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Stellantis’in STLA Frame Platformu: Yeni Elektrikli Kamyonet ve SUV Standardı

    Stellantis’in STLA Frame Platformu, yeni elektrikli kamyonet ve SUV’lar için devrim niteliğinde bir standart sunuyor. Bu yenilikçi platform, performans, verimlilik ve sürdürülebilirlik arayan araç tutkunları için ideal bir çözümdür.

    Stellantis'in STLA Frame Platformu, yeni elektrikli kamyonet ve SUV'lar için

    Stellantis’in STLA Frame Platformu: Güç ve Dayanıklılığın Yeni Tanımı

    Stellantis, güç ve dayanıklılık talep eden tam boy kamyonetler ve SUV kullanıcıları için geliştirdiği üçüncü çok enerjili platformu olan STLA Frame’i tanıttı. Bu yeni platform, kullanıcıların ihtiyaçlarına yönelik beceri, pratiklik ve performans gibi kriterleri ön plana çıkararak, otomotiv dünyasında önemli bir yer edinmeyi hedefliyor.

    STLA Frame, menzil artırıcı elektrikli araçlar (REEV) için 1100 kilometreye, tamamen elektrikli araçlar (BEV) için ise 800 kilometreye varan sınıfının en iyi menzilini sunma kapasitesine sahip. Ayrıca, platform, 6.350 kilogram maksimum çekme kapasitesi ve 1.224 kilogram taşıma kapasitesi sunarak, zorlu koşullarda bile yüksek performans gösteriyor. Ek olarak, 610 milimetreye kadar su geçişi desteği ile STLA Frame, farklı kullanım koşullarına da uygun hale getiriliyor.

    Stellantis’in tam boy pick-up kamyonetleri, hafif ticari araçları ve SUV’larında kullanılmak üzere tasarlanan STLA Frame, başlangıçta tamamen elektrikli ve menzil artırıcı konfigürasyonlar ile sunulacak. Gelecekte ise içten yanmalı, hibrit ve hidrojen tahrik sistemlerini de destekleyecek şekilde genişletilmesi planlanıyor. Bu platformda, bir batarya, ön ve arka elektrikli güç-aktarma modülleri (EDM) ve entegre jeneratör ile içten yanmalı motoru birleştiren REEV sistemi, sürücülere menzil kaygısı olmadan uzun mesafelerde ağır yükleri taşıma imkanı sunacak.

    Ayrıca, motordan tekerleklere doğrudan mekanik bir bağlantı olmaması sayesinde, jeneratör, EDM’lere enerji sağlayarak aracı hareket ettiriyor ve gerektiğinde bataryayı şarj ediyor. Bu da, yüklü kullanımda menzil uzatırken, aracın dinamiklerini yeni seviyelere taşıyan elektromotorların tork avantajını sağlıyor.

    Stellantis Üst Yöneticisi (CEO) Carlos Tavares, STLA Frame’in aile ve ticari kullanım için güvenilir ve güçlü kamyonetler ile SUV’lara ihtiyaç duyan müşterilere sınıfının en iyi menzilini, yük taşıma ve çekme kapasitesini sunduğunu vurguladı. Tavares, “Yakında sunacağımız tamamen elektrikli araç ve uzun menzilli elektrikli araç teknolojisi ile, ilk elektrikli araçlarını denemekte tereddüt edebilecek kullanıcılara taviz gerektirmeyen çözümler sağlıyoruz. Bu mühendislik harikasıyla gurur duyuyor ve Jeep ile Ram markalarıyla gerçekleştireceğimiz ürün hamlesini sabırsızlıkla bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

    Teknik Özellikler ve Performans

    STLA Frame, gelişmiş yüksek dayanımlı çelik kullanılarak üretildiği için daha az ağırlık ile daha fazla dayanıklılık ve sağlamlık sunuyor. Genişletilmiş orta bölüm, batarya setini barındırırken, yandan gelebilecek olası darbeleri önlemek için güçlendirilmiş iskelet rayları ile destekleniyor. Tam boy gövde altı kaplama, aerodinamik sürtünmeyi azaltarak sürüş menzilini en üst düzeye çıkarmaya yardımcı oluyor.

    • BEV Menzili: 800 kilometreye kadar
    • REEV Menzili: 1100 kilometreye kadar
    • Batarya Paketleri: 159 ile 200 kilovatsaat arasında değişen sıvı soğutmalı batarya paketleri

    STLA Frame, gelecekteki enerji depolama teknolojilerine uyum sağlayacak şekilde tasarlanmış olup, uzun yıllar boyunca adaptasyon yeteneği sunuyor. Stellantis, 250 kilovata kadar ön ve arka EDM’ler tasarlayarak bu platformda dört tekerlekten çekiş özelliği sunmayı hedefliyor. Bu sayede, araçlar 0’dan 96 kilometre hıza 4,4 saniyede ulaşabiliyor.

    Hızlı Şarj Özellikleri

    Yeni STLA Frame, hızlı şarj destekli bir yapı sunuyor. BEV çözümü, 350 kilovata kadar 800 volt DC hızlı şarj ile sadece 10 dakikada yaklaşık 160 kilometre ek menzil sağlarken, REEV ise 175 kilovata kadar 400 volt DC hızlı şarj ile 10 dakikada yaklaşık 80 kilometre menzil sunabiliyor. Ayrıca, STLA Frame ile üretilen araçlar, bataryalarının başka bir elektrikli aracı şarj etmesine, acil durumlarda bir eve enerji sağlamasına veya şebekeye enerji geri beslemesine olanak tanıyan çift yönlü şarj özelliğine sahip.

    Stellantis’in STLA Frame platformu, “Stellantis Dare Forward 2030” stratejik planının merkezinde yer alan dört küresel BEV platformundan biridir. STLA Medium Temmuz 2023 ve STLA Large ise Ocak 2024’te pazara sunulmuştu. Bu platform serisi, Stellantis’in farklı elektrikli geçiş senaryolarına dayalı olarak müşterilerine uygun çözümler sunmasını sağlıyor. Şirket, elektrikliye geçiş hedeflerine ulaşmak için 2030’a kadar 50 milyar avrodan fazla yatırım yapmayı planlıyor ve Avrupa’da yüzde 100 binek otomobil batarya elektrikli araç satış karmasına, Amerika Birleşik Devletleri’nde ise yüzde 50 binek otomobil ve hafif ticari araç batarya elektrikli araç satış karmasına ulaşmayı hedefliyor.