Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Nijerya’da Kolera Salgını: Son Durum ve Önlemler

    Nijerya’da kolera salgını ile ilgili son durumu ve alınan önlemleri keşfedin. Hastalığın yayılma sebepleri, etkileri ve sağlık otoritelerinin mücadele yöntemleri hakkında güncel bilgilere ulaşın.

    Nijerya'da kolera salgını ile ilgili son durumu ve alınan önlemleri

    Nijerya’da Kolera Salgını ve Son Durum

    Nijerya Hastalık Kontrol Merkezinden (NCDC) yapılan açıklamaya göre, ülkede 15-21 Temmuz tarihleri arasında 170 yeni kolera vakası rapor edilmiştir. Ne yazık ki, bu salgın sonucunda 3 kişi hayatını kaybetmiştir.

    Böylece, 2023 yılının ocak ayından bu yana toplam 4 bin 809 kolera vakası kaydedilmiştir. Salgının yol açtığı can kaybı ise 156’ya yükselmiştir. Yetkililer, bu durumu ciddiyetle ele alarak gerekli önlemleri almaktadır.

    Açıklamada ayrıca, kolera ile mücadele amacıyla ülke genelindeki tüm sağlık merkezlerine vaka yönetimi, enfeksiyon önleme ve kontrolü için gerekli tıbbi malzemelerin sevk edildiği belirtilmiştir. Bu önlemler, salgının yayılmasını engellemeyi ve hastaların tedavisini hızlandırmayı hedeflemektedir.

    Nijerya, 26 Haziran’da kolera salgını nedeniyle “ulusal acil durum” ilan etmiştir. Geçtiğimiz yıl, ülkede 3 binden fazla kolera vakası görülmüş ve bu salgın sonucunda 100’den fazla kişi hayatını kaybetmiştir.

    Kolera Nedir?

    Kolera, “Vibrio” bakterisinin neden olduğu, genellikle gıda ve su yoluyla bulaşan bir enfeksiyon hastalığıdır. Hastalık, ishal ve dolayısıyla vücutta aşırı su kaybına yol açabilmektedir. Eğer tedavi edilmezse, kolera ölümcül sonuçlar doğurabilmektedir.

    Nijerya’da, temiz suya erişim yetersizliği ve tıbbi müdahalelerin etkin yapılamaması, hastalık ve ölüm riskini artıran önemli faktörler arasında yer almaktadır. Ülkede sıtma, çocuk felci, tifo ve M çiçeği virüsü gibi diğer salgın hastalıklara da sıkça rastlanmaktadır.