İsrail İstihbarat Servisi MOSSAD’ın Soruşturması Sonuçlandı
İstanbul’da, İsrail’in istihbarat servisi MOSSAD’ın birimi olan Çevrimiçi Operasyon Merkezi (İÇOM) adına faaliyet gösterdikleri tespit edilen 7 sanığın yargılandığı önemli dava sonuçlandı.
İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen duruşmaya, tutuksuz sanıklar Cem Özcan, Özkan Arıcan, Füzuli Şimşek, Dila Sultan Şimşek ve Nejdet Majoli ile avukatları katıldı. Duruşmada, mahkeme heyeti, dava ile ilgili son kararını açıklayacağını belirtti ve sanıklara son sözlerini sordu.
Tüm sanıklar, suçlamaları reddederek beraat talebinde bulundular.
KARAR AÇIKLANDI
Mahkeme heyeti, sanık Ahmet Ersin Tumlucalı’yı “devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından, niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etme” suçundan 18 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca, Tumlucalı’nın tutukluluk halinin devamına hükmedildi.
Diğer tutuklu sanık Benan Tumlucalı da aynı suçtan 16 yıl 8 ay hapisle cezalandırıldı ve onun da tutukluluğu devam ettirildi.
4 SANIK MAHKEME SALONUNDA TUTUKLANDI
Mahkeme heyeti, tutuksuz sanıklar Cem Özcan, Özkan Arıcan, Füzuli Şimşek ve Dila Sultan Şimşek’i de aynı suçtan 15 yıl 7 ay 15’er gün hapis cezasına çarptırarak, bu sanıkların da hükümle birlikte tutuklanmalarına karar verdi. Bu durum, yargılamanın ciddiyetini bir kez daha gözler önüne serdi.
Ayrıca, mahkeme, Nejdet Majoli’nin “yüklenen suçun sanık tarafından işlendiğinin sabit olmadığı” gerekçesiyle beraatine hükmetti.
DAVANIN GEÇMİŞİ
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanıkların Ahmet Ersin Tumlucalı, Benan Tumlucalı, Cem Özcan, Özkan Arıcan, Füzuli Şimşek, Dila Sultan Şimşek ve Nejdet Majoli’nin, MOSSAD’ın Çevrimiçi Operasyon Merkezi (İÇOM) adına faaliyet gösterdikleri kaydedilmişti. İddianamede, sanıkların, İsrail istihbaratı tarafından Türkiye’de hedef gösterilen kişilerin fotoğraflarını çekme ve bu kişilerin ikamet adreslerini ele geçirme gibi çeşitli faaliyetlerde bulundukları belirtiliyordu.
Sanıkların, “devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından, niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etme” suçundan 15 yıldan 20 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edilmişti.