Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Linea Recycle Tekstil, Sürdürülebilir Kumaş Üretimi İçin 180 Milyon Lira Yatırım Yaptı

    Linea Recycle Tekstil, sürdürülebilir kumaş üretimi için 180 milyon lira yatırım yaparak çevre dostu tekstil sektöründe önemli bir adım attı. Bu yatırım, geri dönüşümlü malzemelerle kaliteli ürünler üretmeyi hedefliyor.

    Linea Recycle Tekstil, sürdürülebilir kumaş üretimi için 180 milyon lira

    Güneş DOĞDU SOYLU

    Dünyanın önde gelen giyim markalarına yüzde 100 sürdürülebilir ve geri dönüşüm temalı kumaş üreten Gaziantep merkezli Linea Recycle Tekstil, 180 milyon liralık yatırımla katma değerli kumaş üretimi için Türkiye’nin sayılı boyahanelerinden birini faaliyete geçirdi. Firmanın gündeminde ise kendi örgü parkurunu kurmak var. Bu yıl faaliyete geçirdikleri boyahanelerinin Türkiye’nin sayılı ihtisas boyahaneleri arasında yer aldığını belirten Linea Recycle Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Erkin Eren, “Türkiye’de boyahane sayısı fazla, ancak katma değerli kumaş üretimi için boyama yapan boyahane sayısı oldukça az. Bu yıl gerçekleştirdiğimiz 180 milyon liralık yatırımla faaliyete geçen yarı entegre boyahanemiz, ülkemizin dördüncü ihtisas boyahanesi olma özelliğini taşıyor. Çalıştığımız markaların her boyahane de yaptıramadığı ihtisas isteyen yün, kaşmir, ipek, keten, kenevir gibi hammaddelerden üretilen kumaşları sorunsuz bir şekilde işleyebiliyoruz. Bu yatırımımızla sektörümüzde önemli bir fark yarattık. Dışarıdan aldığımız hizmeti kendi bünyemize taşımanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tekstil sektöründe, özellikle konfeksiyon alanında son dönemlerde ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Firmalar, üretim maliyetleri ve rekabet koşulları nedeniyle zorluklarla karşı karşıya kalıyor. Biz ise katma değerli ürünler ile bu dönemi daha sorunsuz geçiriyoruz. Ülkemizdeki üreticileri zorlayan şartlar bizleri de etkiliyor, ancak katma değerli ürettiğimiz kumaşlarımız sayesinde rekabet şansımızı artırmış durumdayız.”

    “Gündemimizde 120 milyon liralık örgü parkuru yatırımı var”

    Eren, firmalarında yatırımların hız kesmediğini vurgulayarak, yeni yatırım planları arasında örgü parkuru olduğunu söyledi. Yeni yatırımları için 120 milyon liralık bir bütçe ayırdıklarını belirten Eren, 40 adet yeni yuvarlak örgü makinesi yatırımı yaparak kendi örgü parkurlarını kuracaklarını ifade etti. Dünyanın önemli markalarına kumaş ürettiklerini dile getiren Erkin Eren, Oysho, Max Mara, Penti, Mavi, Georgio Armani, LC Waikiki gibi birçok marka ile iş birliği yaptıklarını aktardı.

    Gaziantep’te 2017 yılında yeni yapılanma ve projeksiyonla geri dönüşüm sektörüne adım atan Linea Recycle Tekstil, pamuk, polyester, viskon ve lyocell gibi elyafları geri dönüştürerek iplik ve kumaş haline getirmektedir. Eren, “2022 yılında Türkiye’nin rejeneratif pamuktan iplik-kumaş üreten ilk firması olduk. Türkiye’de ilk defa rejeneratif yani onarıcı pamuktan kumaş üreterek, tarlada daha az su tüketimi, gübre ve karbon ayak izi sağlayan rejeneratif kumaş üretimi ile doğaya ve çiftçiye destek olduk. Geçen yıl ise 60 milyon liralık bir yatırımla ‘Cuprolyn Fabric’ markasıyla cupro görünümlü, yumuşak dokunuşlu kumaşı Türkiye’de üreten üçüncü firma olmayı başardık. Bu kumaşımızla İspanya’ya ürün gönderiyoruz ve bu özel kumaşın üretimiyle Avrupa ağırlıklı yoğun bir talep alıyoruz.” şeklinde konuştu.

    “Barcelona ve Amsterdam’da ofislerimiz var”

    Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren firmalarının üretim kapasiteleri ve sağladıkları istihdam hakkında Eren, şunları aktardı: “Cuprolyn kumaşlarda yıllık 1.800 ton, recycle kumaşlarda 2.200 ton, basic premium kumaşlarda ise 3.200 ton’luk üretim kapasitemiz mevcut. Firmamızda 25’i Ar-Ge, Ür-Ge ve pazarlama alanında olmak üzere toplamda 150 kişiye istihdam sağlıyoruz. Sürekli olarak kalite, kapasite ve yenilikler üzerine yatırımlar yapan firmamızın istihdam artırıcı yatırımları devam edecektir. Linea Recycle Tekstil olarak İstanbul, Barcelona ve Amsterdam’da ofislerimiz bulunmakta. Diğer ülkelerde de çalışmalarımız sürmektedir.”