Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    İsrail’in Golan Tepeleri’ndeki İşgali ve Demografik Büyüme Planı

    Bu içerikte, İsrail’in Golan Tepeleri’ndeki işgal politikaları ve bu bölgedeki demografik büyüme planları inceleniyor. Stratejik önemi, yerel halk üzerindeki etkileri ve uluslararası tepkiler hakkında detaylı bilgi edinin.

    Bu içerikte, İsrail'in Golan Tepeleri'ndeki işgal politikaları ve bu bölgedeki

    İsrail Başbakanlık Ofisi tarafından yayımlanan resmi bir açıklamaya göre, Tel Aviv yönetimi, uluslararası hukuka göre Suriye toprakları arasında yer alan Golan Tepeleri’ndeki işgalini genişletme kararını almış durumda. Bu kapsamda, bölgede “demografik büyümeyi teşvik planı” onaylandı. Başbakan Binyamin Netanyahu’nun, “Savaşın ve Suriye’deki yeni cephelerin göz önünde bulundurularak Golan’daki İsrail nüfusunu iki katına çıkarma hedefiyle hareket ettiği” vurgulandı.

    Açıklamada, işgal altındaki Golan Tepeleri ve çevresindeki Katsrin yasadışı yerleşiminde uygulanacak “demografik büyüme planı” için 40 milyon şekel (yaklaşık 11.2 milyon dolar) bütçe ayrıldığı belirtildi. Netanyahu, “Golan’ın güçlenmesi, İsrail’in güçlenmesidir. Bu durum, mevcut şartlar altında son derece önemlidir.” şeklinde ifadeler kullandı.

    İsrail’in Suriye’ye Yönelik Saldırıları ve İşgali

    Suriye’de 27 Kasım’da başlayan çatışmaların şiddetinin artmasının ardından, 8 Aralık’ta 61 yıllık Baas rejiminin çöküşüyle birlikte, İsrail ordusunun Suriye’ye yönelik saldırıları da belirgin bir şekilde arttı. Rejim ordusunun elinde kalan askeri altyapı ve olanakları hedef alan İsrail, Golan Tepeleri’ndeki işgalini genişletmeye devam etti. Bu süreçte, Golan Tepeleri çevresindeki tampon bölgelere giren İsrail ordusu, işgalini daha da derinleştirerek başkent Şam’ın sadece 25 kilometre yakınlarına kadar ilerledi.

    İsrail, Suriye’ye ait olan Golan Tepeleri’ni 1967 yılından bu yana işgal altında tutmaktadır. 1974 yılında İsrail ile Suriye arasında imzalanan Kuvvetlerin Çekilmesi Anlaşması ile birlikte, bu bölgedeki tampon bölgeler ve silahtan arındırılmış alanların sınırları belirlenmişti.