Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    HIT-30 Yüksek Teknoloji Yatırım Programı ile Türkiye’de Çip ve Batarya Üretimi Desteklenecek

    HIT-30 Yüksek Teknoloji Yatırım Programı, Türkiye’de çip ve batarya üretimini destekleyerek yerli üretimi artırmayı ve teknolojik bağımsızlığı sağlamayı hedefliyor. Bu program sayesinde Türkiye, teknoloji alanında yeni bir döneme adım atıyor.

    HIT-30 Yüksek Teknoloji Yatırım Programı, Türkiye'de çip ve batarya üretimini

    HIT-30 Yüksek Teknoloji Yatırım Programı Açıklandı

    Kacır, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen HIT-30 Yüksek Teknoloji Yatırım Programı’nın tanıtımında, Türkiye’nin yüksek teknolojideki geleceğine dair önemli bilgiler paylaştı. Küresel çip pazarının geçen yıl 600 milyar doları aştığını vurgulayan Kacır, bu durumun Türkiye için büyük bir fırsat sunduğunu ifade etti.

    Kacır, “HIT-30 Yüksek Teknoloji Yatırım Programı’yla ülkemizde 65 nanometre ve altı çip üretimini gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Bu amaçla, 5 milyar dolarlık bir kaynak ile otomotiv, beyaz eşya, elektronik, savunma ve havacılık gibi alanlarda ihtiyaç duyduğumuz çiplerin Türkiye’de üretilmesini sağlayacağız.” dedi. Ayrıca, yapay zekanın hızla gelişmesiyle birlikte bu alanda Türkiye’nin kendi ihtiyaçlarını karşılama ve ihracat kabiliyeti kazanma yolunda önemli adımlar atacağını belirtti.

    Batarya Üretiminde Yeni Destekler

    Programın birçok önemli bileşeni olduğuna dikkat çeken Kacır, batarya üretimini de desteklediklerini ifade etti. “Hedefimiz, 4,5 milyar dolara kadar ulaşan desteklerle Türkiye’de 80 gigavatsaat batarya üretim kapasitesini oluşturmak.” diyen Kacır, elektrikli araçlar ve enerji depolama sektörlerinde kritik öneme sahip bataryaların Türkiye’de geliştirilmesi ve üretilmesi için 2030 yılına kadar megavatsaat başına 6 bin dolara kadar hibe destekleri ve teşvikler sunacaklarını açıkladı.

    Kacır, “Türkiye, yüksek teknoloji üretim üssü olacak.” diyerek, bu hedefin gerçekleştirilmesi için tüm paydaşların iş birliği içinde çalışması gerektiğini vurguladı.