Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Güneş DOĞDU SOYLU Etkinliğinde E-Ticaret ve Yapay Zeka Üzerine Tartışmalar

    Güneş DOĞDU SOYLU etkinliğinde e-ticaret ve yapay zeka konuları derinlemesine tartışılıyor. Sektördeki yenilikler, gelecekteki trendler ve teknolojinin etkileri hakkında bilgi edinin. Katılın, fikir alışverişinde bulunun!

    Güneş DOĞDU SOYLU etkinliğinde e-ticaret ve yapay zeka konuları derinlemesine

    Güneş DOĞDU SOYLU

    Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Teknoloji Buluşmaları Organizasyonu Başkanı Merter Özdemir, “Ülkemiz için yapay zekâ, e-ticaret ve e-ihracat konuları son derece önemli. Refah seviyemizin yükselmesi için bu alanlara öncelik vermemiz kaçınılmaz. Sadece birbirimize mal satmak yerine, uluslararası pazarlara yönelmeliyiz” şeklinde konuştu.

    Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Hasan Aydoğan ise, “Geleneksel iş yapma şekillerinin köklü bir değişim geçirdiği bu dönemde, firmaların büyük veriyi kullanmayı çalışanlarına öğretmesi büyük bir önem taşımaktadır. GAİB olarak değişen trendleri yakından takip ediyor ve bir akademi gibi çalışıyoruz. Geçtiğimiz günlerde yapay zekâ destekli ilk eğitmensiz eğitimimizi başarıyla gerçekleştirdik” dedi.

    Gaziantep’in Halı Üretimi E-Ticarete Taşınmalı

    Teknoloji ve İnovasyon Lideri Seval Üçler moderatörlüğünde düzenlenen “Global Alışverişin ‘E’ Hali” panelinde konuşan Sefamerve CEO’su Metin Okur, “Gaziantep, halı üretiminde önemli bir yere sahip. Ancak e-ticarette neden yeterince kazanç elde edemiyor? Almanya, Türkiye’den halı ticaretinde daha fazla kazanç sağlıyorsa, bunun yollarını halı üreticileri mutlaka keşfetmeli. Öncelikle katma değerli ürünler üretmeye odaklanmalıyız ya da mevcut ürünlerimize farklı bir bilgi ekleyerek satış stratejimizi geliştirmeliyiz” diye belirtti.

    Askon Demir Grup Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Okan Konyalıoğlu ise, “Denizlili bir üretici olarak şu an 20 ülkeye ihracat yapıyorum. Ciddi üretimler gerçekleştirirken, istediğimiz kazancı elde edemediğimizi fark ettik. E-ticaret ve e-ihracat sayesinde bu sürecin daha kolay ve kârlı hale geldiğini öğrendik. Teknolojiye yatırım yapmadan önce 1.5-2 dolara sattığım ürünümü şimdi 20 dolara satabiliyorum” şeklinde konuştu.

    Ticaret Bakanlığı E-İhracat Daire Başkanı Hasan Önal ise, “Bakanlığımızın ihracatı desteklemek için çok sayıda program ve teşvikleri mevcut. İş dünyasının bu desteklerden en iyi şekilde faydalanmasını bekliyoruz. Bakanlık sitemizde “Kolay İhracat Platformu” adı altında bir bölüm bulunuyor. E-ihracat yapmak isteyenler için burası iyi bir başlangıç noktası olmalıdır” dedi.