FLO GROUP, GRI standartlarına uygun olarak hazırlanan ilk sürdürülebilirlik raporunu duyurdu. Bu rapor, FLO GROUP’a Genel Bakış, Kurumsal Yönetim, Sürdürülebilirlik Yapısı, Sürdürülebilirlik Yolculuğumuz ve Açıklamalar gibi beş ana başlık altında detaylandırıldı. Raporun sonuçlarını değerlendiren FLO GROUP CEO’su Yenal Gökyıldırım, “Rapor tamamlandığında, sürdürülebilirliğin temellerini oluşturan üç ana noktaya dokunan bir pozisyona sahip olmanın ve bu alanda güçlü projeler gerçekleştirmiş olmanın gururunu yaşadım. Perakende sektöründe dönüşüm sürecine girmişken, oldukça bilinçli adımlar atıldığını görmek beni sevindiriyor” dedi.
Geri Dönüşüm ve Emisyon Hedefleri
FLO GROUP, ayakkabı kutularında %100 geri dönüştürülebilir karton kutu kullanarak çevre dostu bir yaklaşım benimsiyor. İlk raporda Kapsam 1, Kapsam 2 ve Kapsam 3 emisyonlarını hesaplayan grup, 2026 yılına kadar Bilim Odaklı Hedefler Girişimi’ne uygun sera gazı emisyonlarını azaltmayı taahhüt etti. Hedefler arasında, Kapsam 1 ve Kapsam 2 mutlak sera gazı emisyonlarını 2033 yılına kadar %55 azaltmak ve 2050 yılı itibarıyla net sıfır emisyona ulaşmak da bulunuyor.
Geniş Kapsamlı Bir Ekosistem
Üç kıtada, 25 ülkede 800’den fazla mağazasıyla çok kanallı ve çok markalı bir perakendecilik modeli benimseyen FLO GROUP, sürdürülebilirlik stratejisi doğrultusunda “herkesin ayakkabıcısı” olma hedefiyle çalışıyor. Gökyıldırım, “15 bin kişinin istihdam edildiği şirketimizde, çalışanlarımızın %46’sını kadınların oluşturması ve %32,5’unun kadın yöneticilerden oluşması önemli bir başarı. Ayrıca, dolaylı olarak 70 bin kişilik bir ekosistemin parçasıyız. Kayıtlı müşteri sayımız 28 milyona ulaşırken, yönetmekte olduğumuz trafik 700 milyona hitap ediyor” ifadelerini kullandı.
Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Gökyıldırım, üç ana grup altında odaklandıklarını belirterek, “Dünya için, Herkes için ve Dönüşüm için FLO GROUP diyerek çalışmalarımızı şekillendiriyoruz. Stratejimizin merkezinde, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın 17. maddesi olan ‘Amaçlar için ortaklıklar’ bulunuyor. Doğal yaşam, ekonomik istikrar ve sosyal istikrar günümüzde zor bir sınavdan geçiyor. Bu durumu tersine çevirmek için paydaşlarımızla iş birliği yapmamız gerekiyor” dedi.
Sürdürülebilirlik Okulu ile Bilinç Artışı
FLO GROUP, sürdürülebilirlik bilincini kurum içinde artırmak amacıyla Sürdürülebilirlik Okulu girişimini başlattı. Bu program aracılığıyla her bir çalışanına sürdürülebilirlik farkındalığı kazandırmayı hedefliyor. 8 modülden oluşan ve toplamda 4,600 saati aşan eğitim programının ilk fazı ‘Sürdürülebilirlik Bugünde Gelecek’ konseptiyle gerçekleştirildi. DÜNYA Gazetesi yazarı Prof. Dr. Çisil Sohodol danışmanlığında yürütülen eğitimde, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları detaylı bir şekilde ele alındı. Eğitim öncesi ve sonrası yapılan anketler, sürdürülebilirlik bilincinde %29.5 oranında bir artış sağlandığını ortaya koydu.
Karbon Salımını Azaltan Yatırımlar
Şanlıurfa’da 20 milyon dolarlık bir yatırımla kurulan iki güneş enerjisi santrali, 250 bin metrekarelik bir alan üzerinde faaliyet göstermekte. Bu projeyle hem kendi enerji ihtiyaçlarını karşılamayı hem de çevreye katkıda bulunmayı hedefliyor. Güneş enerjisi santralleri sayesinde yıllık yaklaşık 12 milyon 907 bin 63 ton karbon salımını azaltmayı planlayan grup, 2025 ve sonrasında kendi kendine yetebilen sürdürülebilir bir enerji sistemi oluşturmayı amaçlıyor.