Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Fintech Zirvesi: Dijital Dönüşüm ve Finansal Kapsayıcılık

    Fintech Zirvesi, dijital dönüşüm ve finansal kapsayıcılığın önemini vurgulayan etkileyici bir etkinliktir. Yenilikçi çözümler, sektör liderleri ve geleceği şekillendiren fikirler için katılın!

    Fintech Zirvesi, dijital dönüşüm ve finansal kapsayıcılığın önemini vurgulayan etkileyici

    Sevilay ÇOBAN – Finans ve teknoloji dünyasının kesişim noktası olan zirvede, sektördeki yenilikçi fikirler ve dijital dönüşüm fırsatları masaya yatırıldı. Zirveye katılan sektörün önde gelen isimleri, finansal hizmetlerin geleceği üzerine önemli görüş alışverişlerinde bulundu.

    Zirvenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Aktif Bank Genel Müdürü Ayşegül Adaca Oğan, fintech şirketlerinin finansal kapsayıcılığı artırmadaki kritik rolüne ve “rekaberlik” anlayışının ekosisteme sağladığı katkılara değindi. Adaca, “Katlanarak artan yatırımlar ve dijitalleşmeye duyulan güvenle büyüyen bu ekosistemin, global düzeyde istikrarlı bir şekilde büyümesini sürdürmesi iş birliği odaklı yaklaşımlar ile mümkündür. ‘Rekaberlik’ anlayışı, ekosistemi büyütürken hepimiz için ‘kazan-kazan’ fırsatları sunacaktır” ifadelerini kullandı.

    Dönüşüm: Tehdit mi, Fırsat mı?

    Ünlü fintech düşünürü ve yazar Chris Skinner, teknoloji ve iş birliğinin bankacılığın geleceğini nasıl yeniden şekillendireceğine dair öngörülerde bulundu. Skinner, “Bankalar, önümüzdeki 10 yıl içinde mevcut halleriyle varlıklarını sürdüremeyecekler. Ancak bankacılık, yepyeni bir anlayışla var olmaya devam edecek. Bankalar ile fintechlerin gerçekleştirdiği iş birlikleri ve sunduğu müşteri odaklı çözümler giderek artıyor. Bu dönüşüm, finans dünyası için bir tehdit değil, aksine yeni fırsatlarla birlikte geliyor. Teknoloji, insan merkezli bir anlayışla birleşerek, yarattığı ‘hiberkişiselleştirilmiş’ çözümlerle kapımızı çalıyor” diye belirtti.

    Toplumsal Değişim ve Finansal Davranışlar

    Zirvenin konuşmacılarından araştırmacı ve yazar Bekir Ağırdır, toplumsal değişimin finansal dönüşüme olan etkilerini vurguladı. Ağırdır, “Özellikle orta yaşlı nüfusun artışı, finansal hizmetlerin kurallarını değiştiriyor. Bu değişim, finansal hizmetlerin bu demografik gruba uygun olarak yeniden tasarlanmasını gerektiriyor. Teknolojik değişim, ‘yaratıcı bir yıkım’ yaratırken, finans sektöründeki dönüşüm yeni fırsatları da beraberinde getiriyor” şeklinde konuştu.