Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Emlak Katılım Bankası’nın Olağan Genel Kurulu ve Gelecek Hedefleri

    Emlak Katılım Bankası’nın Olağan Genel Kurulu’nda belirlenen gelecek hedefleri ve stratejileri hakkında detaylı bilgiler edinin.

    Emlak Katılım Bankası'nın Olağan Genel Kurulu'nda belirlenen gelecek hedefleri ve

    Emlak Katılım Bankası Olağan Genel Kurulu Sonuçlandı

    Emlak Katılım Bankası’nın Olağan Genel Kurulu başarıyla tamamlandı. Genel kurulda, Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar ve Genel Müdür Onur Gök, bankanın geleceği ile ilgili önemli kararlar aldılar. Yönetim kurulu üye sayısı, 8’den 7’ye indirildi. Yeni yönetim kurulunda yer alan isimler ise Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar, Prof. Dr. Murat Balcı, Onur Gök, Hasan Suver, Mahmut Gürcan, Mehmet Nuri Yazıcı ve Volkan Mutlu Coşkun olarak belirlendi.

    Ülke Kalkınmasında Öncü Görev Üstleniyor

    Emlak Katılım Bankası, başta inşaat sektörü olmak üzere ekonomik büyüme ve istihdama katkısı yüksek olan stratejik sektörlere yönelik, üreticilerden tüketicilere uzanan sürdürülebilir ve erişilebilir finansman modelleri geliştirmekte. Bu banka, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş yıllarının ardından inşaat alanında önemli bir rol üstlenmek amacıyla 1926 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün imzasıyla Emlak ve Eytam Bankası adıyla kuruldu. Zaman içerisinde değişen ihtiyaçlar doğrultusunda birçok kez isim değiştiren banka, sırasıyla Türkiye Emlak Kredi Bankası ve Türkiye Emlak Bankası isimleriyle hizmet vermeye devam etti. 2018 yılında katılım bankası olarak yeniden hizmet vermeye karar veren Türkiye Emlak Katılım Bankası, 2019 yılında faaliyet izni aldı.

    Aktif Büyüklük 228 Milyar TL’ye Ulaştı

    Emlak Katılım, 2024 yılı itibarıyla aktif büyüklüğünü 228 milyar liraya, toplanan fonlarını 167 milyar liraya ve kullandırılan fonlarını ise 116 milyar liraya çıkarmayı hedefliyor. Banka, Türkiye ekonomisine 149 milyar lira finansman desteği sağlarken, 2023 yılına göre yüzde 70 oranında artışla 8.7 milyar lira net kâr elde etti.

    Sukuk İhraçları ile Sektörde Öne Çıktı

    Emlak Katılım Bankası, verimli büyüme, müşteri odaklılık ve kârlılık ilkelerine bağlı kalarak ülke ekonomisine ve katılım finans sektörüne katkı sağlamaktadır. Yurt içinde gerçekleştirdiği kira sertifikası (sukuk) ihraç hacmi, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 77 oranında artarak 31.4 milyar liraya ulaştı. Sürdürülebilir finansman uygulamalarında yenilikçi yaklaşımlarla çalışmalarına devam eden Emlak Katılım Bankası, aracılığını üstlendiği sukuk ihraçlarında sektörde yüzde 33’lük paya sahip. Ayrıca, katılım finans prensiplerine uygun yeni ürün ve finansman paketleriyle 2024’te de müşterilerinin yanında olmaya devam eden banka, Depozito Yönetim Sistemi (DYS) projesinde çözüm ortağı olarak önemli bir rol üstleniyor.