Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan Ekonomi ve Vergi Açıklamaları

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan ekonomi ve vergi ile ilgili önemli açıklamalar. Türkiye’nin ekonomik durumu ve vergi politikaları hakkında bilgi edinmek için tıklayın.

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan ekonomi ve vergi ile ilgili önemli

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Borsada işlem vergisinden Kripto Para Birimleri Kanunu’ndaki son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu. Borsada kazançtan vergi alınmayacağını belirten Yılmaz, “Sadece 10 binde 1’ler olur mu bunun tartışması var işlem ücreti olarak” ifadelerini kullandı.

    Vergi Düzenlemeleri ve Ekonomiye Etkisi

    Yapılacak vergi düzenlemelerinin enflasyonu artırıcı değil, kayıt dışılığı azaltıcı bir teklif içerdiğini dile getiren Yılmaz, “Çok spekülatifler görüyoruz sosyal medyada. Yetkililer açıklanmadan söylentilere itibar edilmemeli. Borsada yapılan işlemler üzerinden cüzi bir miktar alma tartışmaları yapılıyor. Borsada kazançlar üzerinden bir vergi yok. Sadece 10 binde 1’ler olur mu bunun tartışması var işlem ücreti olarak” şeklinde konuştu.

    NTV’da soruları yanıtlayan Yılmaz, Kripto Para Birimleri Kanunu’nun zaten başından itibaren geçici bir düzenleme olduğunu belirterek, “Görevini yaptı, artık adım adım oradan çıkıyoruz” dedi. Depremin etkileriyle önemli bir bütçe ve cari açık olduğunu aktaran Yılmaz, “Yıl sonunda 5,2 ile yılı kapattık. Bundan depremi harcamalarını çıkardığımızda 1,6 bütçe açığı ile kapattık. Bu yıl için 6,4 öngörüyoruz” ifadelerini kullandı.

    Yılmaz enflasyona ilişkin de “Enflasyonla mücadelede geçiş döneminde zeminde güçlendiren adımlar attık. Mayıs’tan sonra düşüş başlayacak dedik. Temmuz-Ağustos-Eylül’de devam edecek düşüş süreci. Enflasyon yıl sonunda yüzde 38’ler seviyesine gelecek. 2026’da ise yüzde 10’un altına düşecek şekilde programımızı yaptık. 2026’da tek haneli rakamları yakalayacağız” değerlendirmesini yaptı.

    OVP seviyesinde yıl sonunda yüzde 4’lük bir büyüme beklendiğini aktaran Yılmaz, “Döviz ihtiyacımız da azaldı. Seçim öncesi spekülatif bir hava oluşturulmuştu. Nitekim seçim sonrası 60 milyar doların üzerinde Merkez Bankası’nın rezervlerinde bir artış gerçekleşti. Piyasada çok güçlü bir toparlanma var” diye konuştu.