Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Bodrum’a Uçuşta Yıldırım Çarpması Olayı

    Bodrum’a uçuş sırasında yaşanan yıldırım çarpması olayı hakkında detaylı bilgi ve güvenlik önlemleri. Uçuş deneyiminizi güvence altına alın.

    Bodrum'a uçuş sırasında yaşanan yıldırım çarpması olayı hakkında detaylı bilgi

    Bodrum’a Uçuşta Yıldırım Çarpması

    Alınan bilgilere göre, Bodrum’a gitmek üzere Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan kalkış yapan Pegasus uçağı, olumsuz hava koşulları nedeniyle Dalaman Havalimanı’na zorunlu bir iniş gerçekleştirdi. Hava şartlarının düzelmesiyle birlikte, uçak Bodrum seferini tamamlamak üzere yeniden havalandı. Ancak kalkışın ardından kısa bir süre içinde uçağa yıldırım isabet etti.

    Bodrum-Milas Havalimanı’na sorunsuz bir şekilde inen uçakta yapılan teknik incelemelerde herhangi bir olumsuz durum tespit edilmedi.

    Uçaklara Yıldırım Çarparsa Ne Olur?

    Uçuş esnasında veya dururken uçakların yıldırım çarpması durumu, havacılıkta sıkça karşılaşılan bir olaydır. Yapılan araştırmalara göre, her bir uçağa ortalama olarak yılda bir kez yıldırım düştüğü belirtilmektedir.

    Uçaklar, yıldırım çarpmalarına karşı özel olarak tasarlandıkları için bu durum, büyük bir sorun teşkil etmez. Yıldırım çarpması esnasında, Faraday kafesi işlevi gören uçağın gövdesi, enerjinin uçağın içine ve motorlarına zarar vermeden dışarıya yayılmasını sağlar. Ayrıca, antistatik özelliklere sahip olan uçak boyaları, elektrik yükünün içeri girmesini engeller. Yakıt tankları ve diğer mekanizmalar da yıldırım çarpması riskine karşı korumalı bir şekilde tasarlanmıştır.

    Yıldırım çarpmaları, uçağın gövdesinde küçük çaplı zararlara yol açsa da, iç mekan için herhangi bir tehlike oluşturmaz.

    Faraday Kafesi: 1836 yılında İngiliz fizikçi Michael Faraday tarafından keşfedilen bu sistem, iletken metal ile kaplanmış veya örülmüş bir muhafaza olup, içeride kalan kısmı dışarıdaki elektrik alanlarından korumaktadır.