Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Arno Mobilya İhracat Hedeflerini Büyütüyor

    Arno Mobilya, ihracat hedeflerini büyüterek uluslararası pazarda daha güçlü bir varlık oluşturmayı amaçlıyor. Yenilikçi tasarımları ve kaliteli ürünleri ile globaldeki rekabet gücünü artırmayı hedefliyor.

    Arno Mobilya, ihracat hedeflerini büyüterek uluslararası pazarda daha güçlü bir

    Özlem SARSIN-İZMİR – Arno Mobilya Genel Müdür Yardımcısı Arda Şemsioğlu, firmanın toplam satışlarının içinde yüzde 20 olan ihracat miktarını artırma hedefinde olduklarını belirterek, güvenli ve emin adımlarla ilerlediklerini vurguladı. Şemsioğlu, üretim tesislerinin 55 bin metrekare açık alan ve 32 bin metrekare kapalı alanı kapsadığını ve burada modüler yatak odası, yemek odası, genç odası, yatak, baza ve başlık üretimi gerçekleştirdiklerini ifade etti.

    Şemsioğlu, yıllık üretim kapasitelerini şu şekilde açıkladı:

    • Yatak odası: 4 bin takım
    • Yemek odası: 4 bin takım
    • Genç odası: 7 bin takım
    • Baza: 30 bin adet
    • Yatak: 30 bin adet
    • Başlık: 20 bin adet

    Kapasitelerinin yüzde 70’ini tek vardiyada kullanarak verimli bir çalışma gerçekleştirdiklerini vurgulayan Şemsioğlu, hem yurt içinde hem de yurt dışında satış yaptıklarını kaydetti. Yurt içinde yaklaşık 500 noktaya kapı önü teslimat gerçekleştirdiklerini ve bayilik sistemiyle çalıştıklarını belirtti. Türkiye genelinde hemen hemen her bölgede varlık gösterdiklerini ifade eden Şemsioğlu, ihracat pazarlarında da büyük zincir mağazaları ve bayiliklerle son tüketiciye ulaşmayı başardıklarını dile getirdi.

    “Ana Pazarlarımızı Genişletiyoruz”

    Şemsioğlu, ana pazarlarının Kuzey Afrika, Arap Yarımadası ve Avrupa olduğunu belirterek, Avrupa’ya daha çok yatak, baza ve başlık ihracatı yaptıklarını, Kuzey Afrika ve Arap Yarım Adası’nın ise modüler mobilya tercih ettiğini aktardı. Mobilyanın havaleli bir ürün olduğunu, bu nedenle bayi seçiminde dikkatli davrandıklarını ifade etti.

    “Bilinirliğimizi Artıracağız”

    Mobilya sektöründe rekabetin yoğun olduğunu vurgulayan Şemsioğlu, “Mobilya sektörü, rekabetin oldukça yoğun olduğu bir alan. Rekabet edebilmenin en kritik noktası, trendleri doğru bir şekilde görmek ve yakalamaktır. Eğer trendleri takip edebilirseniz, rekabette avantaj sağlarsınız; aksi takdirde geride kalırsınız. Fiyat rekabeti de oldukça önemli. Markalaşma sürecimizi güçlendirerek, trendleri ve fiyatları yakalayabilirsek, satışta başarılı olma şansımız artar. Rekabetin anahtarı bu bence.” dedi.

    Rekabette güçlü olabilmek için kendilerine belirli hedefler koyduklarını açıklayan Şemsioğlu, yurt içindeki bayiliklerinde Arno tabelasıyla bilinirliklerini artırmayı amaçladıklarını belirtti. Şu an bayilerin aracılığıyla son tüketiciye ulaştıklarını, ancak Arno markasını son tüketici gözünde daha yoğun bir şekilde konumlandırmayı hedeflediklerini vurguladı. Arno’nun çizgisini bayileri içinde ayrıştırarak, son tüketici gözünde bilinirliği artırmayı planladıklarını söyledi.

    “Satış sonrası destek, güçlü bir yanımız” diyen Şemsioğlu, bayilerin markanın arkasında durarak son tüketiciye daha güvenle ulaşabildiğini belirtti. Rekabette fiyat ve çeşitliliğin yanı sıra, satış sonrası hizmetin de müşteriye sağladığı güvenin büyük önem taşıdığını ifade etti. Ayrıca, yurt içinde yoğun rekabetin firmaları zorladığını, bu durumun da üreticileri ihracata yönlendirdiğini sözlerine ekledi.

    Şemsioğlu, “Mobilya sektörü net ihracatçı bir sektör; rekabet başarıyı beraberinde getiriyor. Ticaret Bakanlığı da sektörümüze uzak pazarlarda destek sunuyor. E-ihracat da sektörde gelişim göstermekte.” dedi.