Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    ABD’de Tarife Politikalarının Belirsizliği ve Ekonomik Etkileri

    ABD’de tarife politikalarının belirsizlikleri ve bu durumun ekonomik etkileri üzerine derinlemesine bir analiz. Güncel gelişmeleri keşfedin.

    ABD'de tarife politikalarının belirsizlikleri ve bu durumun ekonomik etkileri üzerine

    ABD’de Tarife Politikalarının Belirsizliği Devam Ediyor

    ABD Başkanı Donald Trump’ın tarife politikalarına ilişkin belirsizlikler sürerken, pay piyasalarında karışık bir seyir gözlemleniyor. Trump’ın “kurtuluş günü” olarak tanımladığı 2 Nisan tarihinde, karşılıklı tarifelerin detaylarının açıklanması bekleniyor. Başkan Trump, geçtiğimiz pazar günü yaptığı açıklamada, bu tarifelerin tüm ülkeleri kapsayacağını vurgulamıştı.

    The Washington Post’un bugün yayımladığı habere göre, Beyaz Saray yetkilileri, ABD’nin ithalatının büyük bir kısmına yaklaşık %20 oranında gümrük vergisi uygulanması yönünde bir teklif hazırlığı içinde. Haberde, bu konudaki çeşitli seçeneklerin masada olduğu ve henüz nihai bir karar verilmediği belirtiliyor.

    Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, düzenlediği basın toplantısında tarifelerin duyurulmasının hemen ardından yürürlüğe gireceğini ifade etti. Leavitt, “2 Nisan 2025, modern Amerikan tarihinin en önemli günlerinden biri olarak kayıtlara geçecek.” şeklinde bir değerlendirme yaptı.

    Trump’ın ticaret politikalarının ekonomiye olan etkisi, yatırımcılar için belirsizlik kaynağı olmaya devam ederken, ABD’nin 10 yıllık tahvil faizi %4,16’ya geriledi. Tarifelerin enflasyonist baskıları artırabileceği ve ekonomik büyümeye zarar verebileceği endişeleri, piyasalardaki dalgalanmalara yol açıyor. Bu bağlamda, makroekonomik veriler yatırımcılar tarafından titizlikle izleniyor.

    • ABD’de bugün açıklanan verilere göre, Tedarik Yönetim Enstitüsü (ISM) imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), mart ayında 49 değerine inerek piyasa beklentilerinin altında kaldı ve sektördeki daralmayı işaret etti.
    • Ayrıca, ülkede JOLTS açık iş sayısı da şubat ayında 7 milyon 568 bine gerileyerek, piyasa beklentilerini aşamadı.