Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    25 Nisan 2025 Cuma Namazı Vakitleri ve Önemi

    25 Nisan 2025 Cuma namazı vakitleri ve önemi hakkında detaylı bilgiler. Doğru vakitlerde namaz kılmak için rehberiniz burada!

    25 Nisan 2025 Cuma namazı vakitleri ve önemi hakkında detaylı

    Bu Hafta “Alın Teri Mukaddestir” Konulu Cuma Hutbesinin Okunmasıyla Birlikte, Cuma Namazı Saatleri Belirlendi

    Türkiye genelinde 25 Nisan 2025 tarihinde gerçekleştirilecek olan cuma namazı için vakitler açıklandı. Bu hafta, “Alın Teri Mukaddestir” temasıyla okunan hutbenin ardından, vatandaşlar en uygun namaz vakitlerini öğrenmek için araştırmalara başladı. Nisan ayının son cuma namazını camilerde ihya etmek isteyen müminler, saatleri dikkatle takip ediyor. İşte, İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere tüm iller için belirlenen cuma namazı vakitleri…

    25 Nisan 2025 İstanbul, Ankara ve İzmir Cuma Namazı Vakitleri

    • İstanbul: 13:07
    • Ankara: 12:52
    • İzmir: 13:14

    İl il ve ilçe ilçe tüm namaz vakitleri detayları için aşağıdaki linkten sorgulama yapabilirsiniz:

    İL İL CUMA NAMAZI SAATLERİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

    Cuma Namazının Farz ve Önemi

    Cuma namazı; akil, baliğ, mukim ve mazereti olmayan erkeklere farz-ı ayındır. Bu ibadetin farz oluşu, Kur’an-ı Kerim, hadis-i şerifler ve ümmetin icma-i fetihleriyle kesin olarak sabittir. Yüce Allah, “Ey iman edenler! Cuma günü namaz için çağrı yapıldığında, alışverişi bırakıp hemen Allah’ı anmaya koşun. Eğer bilirseniz, bu sizin için daha hayırlıdır. Namazı eda ettikten sonra yeryüzüne dağılın ve Allah’ın rızasını kazanmaya çalışın. Allah’ı bolca zikredin ki, kurtuluşa eresiniz.” (el-Cum’a, 62/9-10) buyurmuştur.

    Hz. Peygamber Efendimiz (s.a.s.) de, “Cuma namazına gitmek, ergenlik çağına ulaşmış her Müslüman erkek üzerine farzdır.” (Ebû Dâvûd, Tahâret, 124 [342]; Beyhakî, es-Sünenü’l-Kübrâ, 3/245-246 [5577-5579]) ifadesiyle bu ibadetin önemine vurgu yapmışlardır. Cuma namazı, Peygamberimizin (s.a.s.) döneminden itibaren kesintisiz olarak kılınmakta olup, bu farzlığında herhangi bir farklılık bulunmamaktadır. Bu nedenle, müminler için büyük bir ibadet ve toplumsal birlik çağrısıdır.